Skip to main content

Ceaucescu ha ezt megélhette volna!



A Securitate újjászületik. Ezt jelentik az éjjel kordonozó zsoldoskopaszok és a rendőrség megszeppent kiscserkészként való viselkedése.


Már az is dermedt döbbenettel tölt el, ahogy végiggondolom Orbán inverz pálfordulását a liberális demokrata ifjútitánból abba a machiavellizmust reggeliző zsarnoki megtestesülésbe, ami hat éve volt.

De ha legalább Machiavellit követné vezérünk és atyánk, akkor el lehetne mondani, hogy na bumm, lett belőle egy Fidel. Vagy egy Pinochet. Volt egy eszmény, és a cél szentesítette a kopaszkigyúrt karhatalmat.

De az a vérfagyasztó, hogy ez a karhadsereg még csak nem is politikai elveket véd. Ez a magáncsorda nem egy machiavellista tirannoszt véd. Nem, ezek a Keresztapát védik és annak népes családjának anyagi érdekeltségeit. Ezek Ceaucescu-t védik, aki a tehetségét és pszichopátiáját felhasználva feljutott a politikai csúcsra, majd ott keresztbe-kasul megőrült és vissza.


Machiavellit szokás sátáni szerzőnek tartani, ahogy Nietzschét is náci előhírnöknek. De ez súlyos tévedés. Mindkettő pusztán annyit tett, hogy a morált - a 'hogyan kellene lennie a dolgoknak' éteri aspektusát - félretéve, azt a 'hogyan vannak a dolgok' emberi (nagyon is emberi) leíró aspektusával helyettesítve kijózanító (vagy kiábrándító?) látleletet közöltek a társadalom, a vallás, az egyház és a hatalom helyzetéről. Történetesen mindketten örökérvényű írások formájában tették ezt. És mindketten mindvégig a 'jó ügyet' tartva tanulmányaik fókuszában - vagyis mégis megtartottak egyfajta kritikai morált... immár nem isteni, hanem pusztán emberi morált, de azt igen.

Vagyis Nietzsche a vallás és emberkritikája mögé mindig odahelyezte az 'ember legjobb önmagát', az übermensch ideáját.

Machiavelli pedig miközben kőkemény ridegséggel megfogalmazta a hatalom megszerzésének és megtartásának azóta számtalanszor alkalmazott bombabiztos módszertanát, és metsző precizitással leírta az ideális zsarnok - és ezzel, bár ezt még ő nem tudta, de a ma pszichopatának nevezett hatalomőrült - jellemrajzát, nos eközben végig hangsúlyozta, hogy egy ilyen hatalomtechnika annak a tirannosznak a kezébe való, aki tudja, mi a jó a népnek, és a szándékát végig akarja vinni mindenáron.

Orbánról 2010-ben is még azt hittem, hogy egy bár már jóval kevésbé szimpatikus és kopott fényű, de machiavellista tirannosz, aki gazdája lesz ennek az országnak - még ha a pártján és holdudvarán túlmutató nagylelkűséget hírből sem ismerte már akkor sem.

Nem így lett. Orbán megőrült, és nem gazdája, hanem Keresztapja lett az országnak, aminek a nevét, az alkotmányát, a jogállamiságát, a lelkét mind megerőszakolta és magáévá tette. Ma nincs más ebben az országban, mint Orbán Viktor akarata. Az állam én vagyok, Orbán Viktor. De ez nem egy jószándékú őrült fasz akarata. Ez ma már egy elvtelen pszichopata oligarcha akarata, aki életében mást nem tett, mint hogy az állam (és Soros György) csöcsén - és a felcsúti focipályán - lógott. Egy pszichopata proli, aki pontosan úgy takarít ki maga mellől mindenkit, mint azt az összes kelet-európai prolidiktátor - megjegyzem: mind maffiózó - tette. Nem-politikus Raszputyinoktól vásárol a NER-be ötleteket, a politikusait pedig lecserélte szaros kis nímand faszjancsikra, nehogy egyik-másik valamiféle szakmaiságot, vagy lelkiismeretet csempésszen a színpadra, a nemkívánatos politikai ambícióról nem is beszélve.


Ezt két éve is megírtam, és ma is tartom: Orbán be fog kerülni Ceaucescu mellé a történelemkönyvekbe. Hogy meddig megy el a TEK-kel, vagy az egyelőre névtelen Securitate-val, azt még meglátjuk, de minden eddigi ilyen kérdésre a válasz az lett, hogy simán meglépte a csávó a következő, és az azt követő, és az azt követő lépést is. Nincs megállás. A demokratikus váltópolitikát felszámolta (Gyurcsány és a baloldali keselyűhad évtizedes nemes segédletével), a hatalomra pedig szüksége van, mert jócskán megízlelte az ingyen eurómilliárdok édes ízét - és ha egyszer egy maffiózó megszerzi erőszakkal az első köteg bankóját munka nélkül, onnan nincs visszaút. Ez holtbiztos.

Onnantól minden demagóg szólam, minden utólagos hatályú villámtörvény, minden megvásárolt televízió, rádió, újság és hírportál mind-mind már csak ugyanazt a célt szolgálja: fenntartani a hatalmat, megosztani a társadalmat, feszültséget szítani védekezni képtelen rétegekkel szemben, álhíreket gyártani, és mindezt azért, hogy ne a Rodolfó bácsi kezét nézzük közben. Hogy mindeközben illiberális államvíziókról meg a Rend Magyarországáról böfög ide-oda a Vezér, az már tényleg csupán a kormányzás hártyavékony látszata miatt történik. Orbán eljutott oda, hogy együtt dobbant a szívem, amikor elzavarta a komcsikat az oroszokkal együtt, és amikor európai demokráciát követelt ide - mára mégis képtelen vagyok egyetlen szavát elhinni. Mégpedig azért, mert aki korruptságával generációktól veszi el a tisztes vállalkozásba vetett hitet, aki saját gyerekkori álmait építi fel közpénzből a kert végében, aki hol az adóhatóságot, hol a kopaszokat küldi a civilekre, aki ilymértékben gengszterizálódott, annak minden szavára bezárul a fülem, és egyetlen kérdésem marad: mikor tölti le a büntetését.


Orbánnak azért van szüksége a zsoldosokra, mert egy gengszter, aki tudja, hogy gengszterként is fogja végezni. Hogy Váradi András és Komáromi András vérén kívül még hány magyar vérét fogja kiontani a Nemzeti Együttműködés Rendszere: a Keresztapa újnemzeti oligarchiájának kiépítése - azt egyelőre nem tudhatjuk. A kopasz, vérszomjas egysejtű hadsereg az egyik oldalon már adott, ellopható pénzből pedig egyre több kell majd, és egyre többször lesznek polgári engedetlenek is. A többit mindenki matekozza ki maga..


- kelep -