Skip to main content

Rút aktualitások


A fentről érkező friss jelek azt láttatják, hogy immár nyíltan kirakva a kártyákat, erőfokozatot váltva kezd a kormány bele az autoriter, etatista feudáldiktatúra hosszútávú megszilárdításába. E folyamat két pillérre épül: a hazai és nemzetközi közpénz-biznisz teljes becsatornázására, valamint a média teljes uralására. Az alapok már állnak, az évek során kialakultak és megerősödtek a "állami vállalkozók", vagyis a NER-nek hazudott állami újraosztás kedvezményezettjei. Ezt a status quo-t fenn kell tudni tartani - az újarisztokráciát folyamatosan etetni kell. Mert hogy ők vállalkozni, azt nem tudnak, ugye.. A hazai topgazdagok listáján cca 5-10%-nyi olyan valódi vállalkozó van, aki a piacon kamatoztatott szakértelme és rétermettsége révén lett vagyonos ember, a többi az állam asztaláról lehulló méretesebb falatok révén lett az, aki.

Ez rémisztő arányszám, és amit mostanában látunk, az ennek a folyamatnak a további eszkalációja. 

A legfrissebb az, hogy Ráhel és Pista magánlátogatáson volt Bahreinben, ahol véletlenül - szigorúan magánemberként - egy hivatalos olaj- és energiaügyi tárgyalás kellős közepébe csöppentek..
Ott volt a bahreini konzul úr is, de Ő sajnos "nem emlékszik, tényleg nem emlékszik", hogy az mi is volt..! Mármint mire nem emlékszel, barátom? Hogy ott voltál, vagy hogy miért voltál ott..? 

Nyilván a helyi sajtó is rosszul emlékszik, amikor hivatalos energiaügyi megbeszélésként publikál egy magánlátogatást..



A megoldás mondom, ott lehet, hogy Bahrein olajügyben tárgyalt, hiszen ennek képviselőit küldte a találkozóra - Magyarország viszont részt sem vett a hivatalos megbeszélésen. Viszont pont ott volt a szobában magánlátogatás formájában Ráhel és Pista. Micsoda szerencsés véletlen!!
Gyerekek, gyerekek... Tegyük félre egy pillanatra, mekkora idióta baleknek kell, hogy nézzen minket az Orbáni Együttműködés Rendszere, hogy itt és most mindez hivatalos narratíva lehet..!
Az a fotó elkészült, nem lett elrejtve, tehát várható volt a felbukkanása, vagyis nincs itt olyan túl nagy szándék a titkolódzásra, meg miegymás - ügyek vannak, amiket le kell folytatni, lehetőségek vannak, amiket meg kell ragadni, és ezekre embereket kell kijelölni. Hát itt a Pista meg a Ráhel, menjenek ők.. Hogyhogy mi lesz a sajtóval? Milyen sajtóval? Látsz itt sajtót? Ott van Bahrein, meg az olaj, itt meg a Család éhes szájai. Ez az, ami Van - ennyi. Sajtó meg nyilvánosság az nincs. Majd ha lesz, akkor elzizegnek az ügyön pár hétig az újságok meg a portálok, aszt' ki nem szarja le..?! Ha megkérdezik, majd a pofájukba röhögünk, hogy "mi nem is emlékszünk.." Egy telefon és az egy éve érintetlen bahreini újságcikk egyszercsak megváltozik és immár ott is csupán magánlátogatásról írnak.. Uupsz! Picit ciki, de uraljuk a helyzetet kéremszépen, kussolva összezárunk, mutogatunk a mocskosnyolcévre és Ennyi.. gyerekek, Ennyi...

Nincs titkolódzás már, nincs ilyen, hogy jajj most majd magukba szállnak - dehogyis!! Hiszen ott vannak a Fontos Ügyek, azoké a prioritás. Ha valakinek nem tetszik, tessék: lehet perre vinni a dolgot..! 

Ja, bocs, mégsem.. 

Polt Péter és ügyészsége persze már eddig is 100%-ig a kormány kezéből evett, de a bíróság azért még elsikált pár kényes ügyet, úgyhogy most itt a tervezet egy ún. "Közigazgatási Bíróság" felállításáról. Itt dőlne el minden közérdekű peres ügy, már ami egyáltalán véletlenül eljut a bírósági szakaszba.
Egy ilyen intézményből amúgy simán lehetne egy fasza Korrupcióellenes Bíróság, ami valóban kiemelt figyelemmel és szigorral kezeli a közérdekű peres ügyeket. Ehhez egy valóban független bírói testület, és ha nem elkerülhető a politikai jelenlét, úgy a parlamenti pártok képviselőinek (szigorúan) egyenlő arányú részvételével egy bizottság kellene csupán.
Csak sajnos a helyzet az, hogy az olimpiai láz, lovagkeresztek, migránsszavazás, és tucatnyi korrupciós ügy árnyékában épp megágyaz a kormány a végleges és totális elszámoltathatatlanságnak.
Ha ez kevésbé fogja érdekelni az embereket, mint a netadó, akkor ez az ország megérdemli a legrosszabbat, és meg is fogja kapni.

Kicsit időzzünk el ezen a képen...


Persze onnan is lesz majd lejjebb, hiszen nyakunkon egy kulturális világháború, aminek kapcsán Orbán - jottányit nem engedve rögeszméjéből - már jóelőre közölte, hogy Mi Magyarok Nem Akarunk Itt Senkit Látni. Ez tök klassz, meg minden, hű de erős faszagyerek ez a mi vitéz kuruckapitányunk, csakhát ez nem egy ilyen fekete/fehér kérdés. Ez jóval komolyabb és globálisabb térlátást igénylő ügy annál, semhogy idejekorán harcosan állást foglaljunk benne. Ez egy tök érthetően hatalmas vihart kavaró kérdés (talán korunk leglényegesebb kérdése), amiben az EU-nak - és egyenként a tagországainak is (!) - komoly, jól szervezett publikus és szakmai vitákat kellene lefolytatniuk, majd olyan konszenzusra jutniuk, aminek a végeredményét minden tagállam tisztelettel betartja.



Máskülönben - ha elkezdjük a téma nemzeti privilegizálását, mint azt Orbán teszi - azt kommunikáljuk, hogy az Európai Unió NINCS IS!!! Visszaveszünk önkényesen egy ügyet Brüsszeltől és azt a Nemzeti Kerekasztalra kicsapva kiköpünk egyet a publikumnak: Visszavesszük a kormánypálcát Brüsszeltől! Mi megvédünk Titeket, Magyarokat! És ez számunkra - persze már akinek, mondjuk a lakosság felének - kurvára bejön. Juhujj de klassz, micsoda erős vitézkapitányunk van!! És Ő kormányozza a hajónkat, Ő Maga..!! Micsoda áhitat és alélt csodálat..!! Miközben a magyar lakosság körében háromnegyedes támogatottsága van még mindig az Uniónak.. csakhát, ami már nem kényi, azt már inkább ne kelljen bekajálni Brüsszeltől. Legyen EU, de csak az, ami jó nekünk belőle! Pont mint a britek..

Na persze Brüsszelben a komoly kiküldötteink az EU komoly szemöldökráncolására komolyan bemondják, hogy "ugyanmár, nem kell az otthoni narratívákat olyan komolyan venni.."

Nem kell olyan komolyan venni tehát, hogy Svédországról hozatunk le lejárató cikket a nemrég létrehozott közpénz-finanszírozású kormányhírportálon.. 
Hát pedig kedves Oláh Gellért cikkíró úr, uszításból jeles, rács mögött a helyed! Én komolyan vettelek!
De azért némi korrekciót ha megengedsz: nem Svédország (ahol amúgy a lakosság 14%-a migráns) "küldi ide" a migránsokat, hanem a magyarok még mindig túlnyomó többsége által támogatott úgynevezett Európai Unió tagjaként aláírtuk az alapszerződést, ami ha arra jó, hogy a Fidesz onnan etesse pénzzel a NER álnév alatt futó "újburzsoázia-kinevelő programját", akkor cserébe fogadjuk el a deal másik oldalát is, amely pl ilyen esetekben közös - azaz minden(!) EU tagállamra egyaránt vonatkozó - direktíva végrehajtására kötelezhet minket. Ha ezzel baja van a Fidesznek, ott ül az Európai Parlamentben a frakciója, lobbizzanak ők, ez tök oké, és rá is férne a "migráns-ügyre" egy alapos EU vita - egy konszenzusra nyitott értelmes vita. Ezt én támogatnám a leghevesebben!




A 'Tudja?' plakátok és a köz(!)média, valamint a 888 uszító kampánya nem más, mind a Fidesz-NER kibaszottul törvénytelen "előrehozott" választási korteshadjárata közpénzből: idegengyűlöletet szítva (ez nem törvénytelen véletlenül?!) teret hódítani a Jobbik szélsőfelén 2018-ig, hosszabb távon pedig simán "kirúgatni" magunkat az európai közösségből, hogy egyéb maffiaállamokkal összebújva leegyszerűsítsük a nemzetközi közpénz-bizniszt. Befolyásért cserébe adok itteni közpénzt - ezt kínálják azok a hancúrpartnerek, akikhez dörgölőzik Orbán. A szemfényvesztés az, hogy sosem azt mondja a mi Viktorunk, hogy "én gondolom", vagy "én akarom", hanem királyi többesben: "Mi Magyarok ez és ez..." - és ezt az önjelölt agresszív alfahím vezér-virtust az ország fele beszopja, ahogy a történelem során mindig is beszopta. 

Én már Gyurcsányra és az MSZP-re is azt hittem, annál lejjebb már csak a Balkán és Latin-Amerika van, de ez itt most valami egészen kemény és ördögi.

Médiadiktatúra van: amit eléd tesznek plakáton, újságban, tévében, rádióban, interneten, az VAN, ami ott nincs/nem látható/nem hallható, az pedig NINCS, nem is létezik. A hatalom mindig elhiszi azt a hazugságot, hogy csak az van, aminek van médiapublicitása. Ezért olyan fontos a Habony-féle médiamarketing - azaz agitprop - számára is, hogy csak központi NER-hitelesített média - azaz lakáj-szócső - létezhessen. Pont, ahogy az egy központosított kommunista, vagy fasiszta államhoz illik.

Mert akkor most gyerekek, ez az ukáz, hogy most akkor migránsozunk, ahogy a csövön kifér, viszont némán állunk, ha Ráhel és Pista, a Mészáros-Pénztáros, Polt, Rogán, a bevándorlási kötvény, a Liget, az MNB alapítványok, vagy a stadion a kert végében kerül szóba.

Bértollnokok, nagyon nagy szükség van a gerinces munkátokra, csak így tovább, hátha meglesz egyszer nektek is az a Lovagkereszt!!

Apropó, Lovagkereszt.. 
Nem tudom, ki mit gondol erről, de Bayer kitüntetése ördögien tökéletes módszer arra, hogy Orbán és Habony - és ennélfogva természetesen Áder is - hátradőlve nézze végig, amint a mocskosnyolcévben a büdösrohadékok által kiosztott lovagkeresztek szépen sorjában, maguktól visszavándorolnak Áder bácsihoz.
Miközben száznál is több kitüntetett elit-értelmiségi fogja, és indoklás kíséretében visszautasítólag lemond a nagyrabecsült címről - addig ezeknek eszük ágában sincs egy szót szólni, nemhogy elnézést kérve visszakozni.. Dehogyis, popcornt majszolva élvezik a showt!! Élvezik, jaj de kurvára élvezik! 

Ezzel persze azt kommunikálják, hogy Azok meg sem érdemelték eleve a kitüntetésüket. Hiszen ha megérdemelték volna, és ezáltal olyan kitüntetett polgárai volnának az államnak, mint a jelen hatalom szerint Bayer Zsolt, nos akkor a mérleg úgy nézne ki, hogy 1 db Bayer VS. 105 db egyéb - jogosan(!) - kitüntetett polgár. De a jelek szerint a köztársasági elnöknek esze ágában nincs reagálni, nemhogy a százötök javára felülbírálnia az ügyet, vagyis marad az amúgy nyilvánvaló következtetés: Azok nem számítanak. Pont.



Innen pedig már csak egyetlen logikai lépés levonni a konklúziót: Ez a kormány illegitimálja az Ezt megelőző kormány(oka)t. Vagyis bármit cselekedett az Ezt megelőző éra bármely kormánya, az nincs is. Csak az van, és az legitim, amit Mi csinálunk. Felette állunk mindenfajta törványnek, úriemberségnek, illemnek. Ha nem tetszik, add vissza a kitüntetésedet, vagy húzzál el a náthásba. Vagy legjobb, ha mindkettőt együtt teszed meg.

A véleményed nem számít, mert nem tartozol Közénk! 
Miközénk, akik Magyarország Fényes Jövőjét Építjük!


- kelep -