Skip to main content

Új Paradigma 1. rész - Két kellemetlen kérdés a koronavírus kapcsán


Értem én, hogy most mindenki szeret mindenkit, hogy a kormányok válságkormányoznak, az ellenzékek pedig ugyan bárhol bármikor eljátsszák, hogy széttépik a kormányokat, most azonban a lehető legjobb, amit tehetünk - mantrázzák - hogy decens állampolgárokként támogatjuk a kormányainkat, mert mégiscsak értünk cselekednek, hogy egyem a szívüket így a szükség szülte állapotba nyakig merülve - a szükség meg ugye nagy úr.

Hát nagy bizony, de még mekkora!

Azért hadd kérdezzem már meg kurvahalkan: tessék mondani, hogyhogy ilyen felkészületlennek teccettek lenni?! Miközben minden valamirevaló virológus-kutató és járványszakértő minimum a SARS és a MERS kitörése óta folyamatosan arról ugat, hogy ami most történik, kizárólag idő kérdése volt..!

A totális világgazdasági depresszió árnyékában pedig hadd kérdezzem már meg a tisztelt pénzügyi elittől: tessenek már szívesek megnyugtatni minket, hogy ugye most majd mindenkit kihúznak a szarból?! 
Már úgy értem, kézzelfogható pénzzel, nem ilyen kamatlábnullázó látszatsegéllyel, hogy aztán majd tovább eladósítva magát, boldog-boldogtalan csődmentő hitelt vehessen fel! Ugye ezúttal nem a “too big to fail” befektetési bankokat és a tőzsdéket teccenek kimenteni az újabb semmiből elővarázsolt sokszázmilliárdos vadonatúj dollár-mentőcsomaggal, ezzel végleg beletaszítva a világot egy soha nem látott pénzügyi katasztrófába, mindezt persze jól rákenve erre a fránya vírusra!? Ugye nem?? Ugye most előkerülnek végre a drágajó pénzügyi félistenek offsore számláin vegetáló, a gazdaságot soha egyetlen hajszállal előre nem mozdító dollártrilliók?!? Ugye?? Ugye ezért tetszettek olyan ügyesen takarékoskodni mindvégig, hogy jelen vészhelyzet esetén a világ adófizető és termelést végző lakosságát kimentsék a teljes egzisztenciális csődből?!

David McCandless/informationisbeautiful.net

Hogy jobban megértsék drága bogaraim, mire vagyok kíváncsi, de kibaszottul, kifejtem bővebben, jó?

Kezdem az első kérdéssel. Visszafogom magam, mert egységbe forrt, decens, jóravaló polgárok kultúrtársadalma vagyunk ugye éppen, nem holmi rabszolgacsürhe a sarki késdobálóban - nehogy már megbántsam bárkinek a lelkét.
Szóval, hogy a jó büdös kurva anyátokba nem láttátok ezt előre? Pontosabban fogalmazva, nem ég le a pofátokról a leszakadó plafon által letépett bőr basszátok meg?!? Adjátok itt nullahuszonnégyben a Nép Hangja, meg a Mi Együtt Értetek pofátlan mantráját, miközben pontosan lehetett tudni - és nektek rohadékok valóban hallanotok is kellett -, hogy bármikor kitörhet egy ilyen járvány! Alanna Shaikh-tól kezdve Michael Osterholmig számos, kormányokkal és egészségügyi szervezetekkel rendszeresen konzultáló szakértő kongatja a vészharangot mint az állat már évek óta!! Osterholm három éve megjelent könyvében konkrétan le is írja, hogy Kínából kell várni a kitörést. De Stephen Petranek is elmondta 2003-ban és 2014-ben is, hogy az emberiség egészét fenyegető veszélyek közül a legbiztosabb egy a pestishez, vagy a spanyolnáthához hasonló globális epidémia. 

Miért nincsenek millió és milliószámra felhalmozott készletek légzésvédő maszkokból? Miért nem állnak szépen eltárolva ott minden középületben, egészségügyi intézményben, közlekedési csomópontokon, tömegközlekedési eszközökön?? Mennyi ezek darabja milliós tételnél? 20 Forint? 50? És nem a sebészmaszkról beszélek, hanem a legapróbb részecskéket is megszűrő FFP2, FFP3 minőségűekről. Magyarország Nemzeti Kormányának párszázmillió adóforintjába került volna beszerezni tízmillió darabot - ennyi profitot visz haza hetente a mi drága gázszerelőnk a gazdájának. De Feri papának is van ennyije bőven, látod Ferikém, ezt elbasztad, most osztogathatnád országszerte a maszkokat és örök glória ragyogná be őszülő kobakod. De Trump, a multimilliomos, Putyin, a világ legnagyobb feketevagyonának tulajdonosa, vagy Csin-ping, a mindenható vezér bármelyike ugyanígy mennybe mehetne most, és alig került volna nekik pártízmillió dollárjukba. Vagy egész egyszerűen a kormányok hallgathattak volna a vészharangokra és fokozatosan felhalmozhattak volna ezekből a faék-egyszerűségű, mégis létfontosságú szarokból annyit, amennyivel a rendszeresen levetített járványszimulációk alapján kalkulálni lehetett.

Mert ezek a maszkok igenis számítanak! Nem azért, mert így majd nem leszel fertőzött, mert 50% eséllyel úgyis az leszel. Előbb vagy utóbb. De hogy előbb, vagy utóbb, azt ugye már megtanultuk szépen, hogy kurvára nem mindegy!! Kurvára nem mindegy, hogy a szüleink, nagyszüleink kihúzzák-e, amíg egy-másfél év alatt lesz elérhető védőoltás, kurvára nem mindegy, hogy a roggyant egészségügyi rendszer(ek)re egyszerre szakad rá a brutális tömegű beteg, meg úgy egyáltalán, könyörgöm, hónapokig nem lehet nem kimozdulni! El kell jutnunk a boltokba, ott egy levegőt kell szívni mindenki mással, dolgoznia kell rengeteg embernek, méghozzá szintén másokkal egy levegőt szívva - a maszk alapkellék és alapszükséglet: és ezt most majd rohadtul megtanuljuk egy életre.


   
Ugyanis több kísérlet bizonyította már, hogy aeroszollal terjedő járvány esetén a maszk nélkül kényszervagánykodó nyugdíjassal szemben már a sokat lepocskondiázott sebészmaszk viselője is negyedakkorára szorítja le a fertőzés veszélyét, a 95% szűrésbiztonságra tesztelt N95 vagy FFP2 szabványú légzésvédő maszkok pedig ötödére, az N100 vagy FFP3 szabványúak pedig kevesebb, mint hatodára csökkentik a fertőzésveszélyt. Azért az jelen állás szerint kurvára nem lenne mindegy, hogy 170.000 ember helyett csak 30-50.000 lenne fertőzött és 7000 halott helyett csak 1-2000 lenne. 

Vagy nézzük a kérdés másik részét: a SARS óta - ami szintén a koronavírus törzshöz tartozik - hogyan telhetett el majd’ két évtized úgy, hogy most nincs készleten oltóanyag? Persze, lehet, hogy csak az esetek 50%-ában lenne sikeres, de azért egészen más arcot vágna most az emberiség, ha létezne általánosan elérhető vakcina, ami CSAK az esetek 50%-ában hatásos, nem?! Csak hát a SARS - bár voltak 60-80%-os halálozási mutatói is - jól diagnosztizálható, és nincs lappangási fertőzésveszélye, ennélfogva ugyan nagyot ment a hírekben, de relatíve keveseket érintett, így a további kutatásokra az érdeklődéssel együtt elfogyott a pénz is. Pedig az most azt jelentené, a mindenki számára elérhető védőmaszkokkal együtt, hogy a fenti számok helyett ma 15-25.000 fertőzöttről és 500-1000 halottról beszélnénk. Nagyon nagy valószínűséggel mondjuk konkrétan tizedannyi lenne a naponta mindenki által árgus szemekkel lesett véralgebra matek. No és persze volna egy oltóanyag, amit már “csak” továbbfejleszteni kell, nem a kályhától elkezdeni.

Ezekkel a döbbenetes különbözetekkel vajon melyik politikus, melyik egészségügyminiszter (már ha van olyan szerencsés egy ország, hogy van neki olyan) fog - legalább magában - elszámolni? Van a földgolyón egyetlen szarházi politikus vajon, akinek legalább felszisszen a lelkiismerete?! Hát ez volna az egyik nagy kérdésem.

A másikat is kifejtem, ne tűnjek már komcsigecinek, akinek a szerencsétlen picsagazdag egy ezrelék derék munkából összekuporgatott és örökre elrejtett dollártrillióira fáj a foga! Dehogy fáj! Csak úgy a kíváncsiság által feltüzelve érdeklődöm, hogy amikor ők szántszándékkal, generációkon átívelve, szorosan összezárva fedezik az egészen furcsa közgazdaságtudományba csomagolt szisztematikus rablóhadjáratukat az emberiség ellen, majd amikor az egészen furcsa közgazdaságtudományuk teljesen nyilvánvaló faszságai okán tízévente menetrendszerűen válságot, emberöltőnként pedig teljes összeomlást rendeznek nekünk, egyszerű proliknak, ám amely alkalmakkor érdekesmódon mindig beindulnak a pénznyomógépek az alagsorban, hogy százmilliárdokat nyomjanak fedezetlenül - amikből érdekesmód valahogy mindig kurvanagy felhőkarcolók és elképzelhetetlen offshore-vagyonok lesznek szerte a világban -, és amikor néha a teljes összeomlást már nem tudják elkerülni, és még épp jókor hirtelen arannyá, ezüstté, drágakövekké, ingatlanokká (mit ingatlanokká, fél államokká) vagy műtárgyakká válnak a trilliók, nos ezalatt bármikor, egyetlen pillanatra feldereng előttük, hogy amit csinálnak, az globális rendszerszintű korrupció és színtiszta csalás?! Van ezeknek az életében egyetlen olyan pillanat - mondjuk például ezekben a napokban - amikor a néma trilliókra némi bűntudattal tekintenek és akár egyetlen kósza gondolat erejéig átsuhan a fejükben, hogy nagylelkűen megsegítsék az éppen tönkremenő embertömegeket? Eszükbe jut vajon néha, hogy nem új pénzt kéne “hamisítani”, hanem ezeket a végtelen mennyiségű alvó vagyonokat visszaáramoltatni a gazdaságba, vagy segélyekbe? Ha már van pofájuk gazdasági és pénzügyi szakembereknek nevezni magukat ezeknek a címeres bűnözőknek..

Vagy inkább kihasználják ezt is, egy világvészt is, és amíg százezrek pusztulnak bele a vészbe, ők a kibaszott globális pénzügyi rendszerük gyakorlatilag évek óta bármely pillanatban esedékes totális összeomlását most a koronavírus nyakába varrják? 

Költői a kérdés, hiszen a FED immár nullára csökkentette a központi kamatlábat, több ezer kereskedelmi bank részére nullára csökkentette a kötelező tartalékrátát (értsd: bármennyi hitelt kihelyezhet a bank bármilyen bent tartott fedezet - tartalék - nélkül), és újabb 700 milliárd dolláros Quantitative Easing-et (Mennységi Könnyítés: csudás eufémizmus a fedezetlen pénznyomásra), azaz ingyenpénz kibocsátását jelentette be, amiből kedves drágajó hölgyeim és uraim, most, hogy így rákérdeztek: 500 milliárdnyi kincstári kötvényt és 200 milliárdnyi jelzálogpakettet (!!! - emlékszünk 2008-ra?) fog vásárolni.. Mmm, ízlelgessük kicsit ennek az egészen kivételes vásárlói pozíciónak a bukéját... mit és mennyiért vásárolnánk, ha a vásárolt áru ellenértékét - bármennyi pénzt - egy varázsnyomda hopp, kinyomná nekünk?

Ez történik éppen. A szarcsíkot maga után húzó, szteroidokkal széjjelpumpált, rég roncstelepre való pénzvilág elitje jelenleg, miközben az emberiség otthon vacog vakcina és alapvető védőfelszerelés nélkül, rettegve a vírustól, szerettei elvesztésétől, a munkája elvesztésétől, a vállalkozása csődjétől, addig ezek ott épp ismét magukat mentik és még és még és mégtovább görgetik a világgazdaságot egy garantáltan brutális zakó felé - épp amire szükségünk lesz, ha egyszer visszatérünk a mindennapi életünkhöz, nemigaz?!

Szóval ez volna az én két kellemetlen kérdésem, bár mindegy is, hiszen úgyis pontosan tudom a válaszokat..

Bár egy újabb kérdés viszont valóban nem hagy nyugodni: hogy a picsába lehet ekkora szerencséje a koronavírussal a FED-nek és a pénzügyi elitnek..?!? Maga a tökéletes alibi..


- kelep -