Skip to main content

Vége a műsornak, lehet oszolni!


Amint pár napja Balázs Zsuzsanna a Qubit oldalán arról már beszámolt, egy többezres reprezentatív szerológiai felmérést folytatott le a Stanford Egyetem a kétmilliós kaliforniai Santa Clara megyében. A teszt igen nagy pontossággal mutatta ki a fertőzésen átesettek számát - az eredmény pedig nagyjából azt jelzi, hogy a műsornak vége és a koruknál fogva veszélyeztetettek védelmét biztosítva szépen vissza lehet térni a normál élethez! Ugyanis abban a Santa Clara-ban, ahol a fertőzöttek hivatalos száma kb ezerre rúgott, a tesztek szerint 50-85 EZER (!) ember esett már át tünetmentesen, vagy enyhe megfázás-szerű tünetekkel a fertőzésen április előtt.


Ezt a döbbenetes számot jó volna megérteni és halálosan komolyan venni, mivel ez alapján a 65 év alatti korosztály halálozási esélye akkora, mintha valaki beülne most az autójába, bemenne a munkahelyére és közben autóbalesetben meghalna. Még New York és Lombardia halálozási mutatói is eszerint csak annyival rosszabbak, mintha az adott illető kamionsofőr volna.

Az alábbi interjú a kutatás vezetőjével az egész koronavírus fémjelezte éra legfontosabb videója. Tudományos alaposságú, megfontolt, józan, és még politikailag is teljesen korrekt. Nincs vádaskodás, nincs bűnbakkeresés - tényszerű és tűpontos helyzetfelmérés egy iszonyú mértékben túltolt világméretű hisztériával kapcsolatban.






A stanfordi kutatás vezetője, a nyilvánosan elérhető hivatalos adatokra hivatkozva a média által gerjesztett tömeghisztériát már korábban is erősen túlzónak tartó Dr. John Ioannidis szerint a nagy olasz és Egyesült Államok-beli fertőzési gócok és azok egyes kórházainak túltelítettsége is könnyen magyarázható: az általános egészség szintje ezeken a helyeken alacsonyabb, a kórházak pedig eleve erősen telítettek, így könnyen fordulhat elő káosz, ahogy egyébként máskor is előfordul, csak akkor épp a világon senkit nem érdekel. Jelen esetben a helyzetet súlyosbította, hogy pl az influenzával ellentétben nem állt a személyzet és a súlyos betegek rendelkezésére vakcina - így a tömött kórházakon belül hatványozottan fertőződtek tovább dolgozók és betegek egyaránt. Ioannidis szerint tanulság a jövőre nézve, hogy ilyen járvány esetén az intenzív ápolást igénylők kivételével a kórházakon kívül kell kezelni a krízist. De az igazsághoz az is hozzátartozik, méghozzá nem kismértékben, hogy amint azt a New York Times is címlapon hozta: a New Yorkban kalkulált több, mint ötvenezer kórházi ágy helyett ennek csupán negyedére volt szükség. De ezt nem szeretik a főszerkesztők annyira, mint a katonai teherautókkal elszállított hullákon és az elhulló orvosokon onanizálni. Olyannyira nem, hogy még ennek az önmagában pozitív hírnek is belecsempészték a címébe az “apokalipszis” szót. 






Elismert kutatóorvosok folyamatosan kifogásolták a drákói intézkedések tudományos megalapozottságának hiányát itt, itt, vagy pl itt. Más szakemberek az immunrendszer azon jól ismert működési logikájára hívták fel a figyelmet, miszerint a kórokozókkal folytatott belső védelmi rendszer mindig alacsonyabb prioritást élvez a külvilág stresszhatásaival szemben. Ez még a szavannákról származik: ha menekülni kellett a kardfogú tigris elől, az immunrendszer az energiaháztartás teljes kapacitását átkapcsolta a külső veszély előli meneküléshez szükséges szervek működtetésére, maradéktalanul felfüggesztve a belső harcokat a különböző kórokozókkal szemben. Ez a reflex ma is működik, ha stresszhatás ér minket a külvilág felől, nagy mennyiségű energiát fordít a szervezetünk annak kezelésére, és ezt a belső védelem rovására fogja tenni. És eléggé elszomorító, hogy ma, amikor az epigenetika már jól ismert, amikor tudományos tény, hogy a viselkedésünk, a szokásaink, a társadalmi környezetünk nem pusztán a hangulatunkat, és nem is csupán az immunrendszerünket befolyásolja, hanem magát a génállományunkat is módosítja, még mindig nem triviális a közbeszédben és a médiában a pánikkeltés konkrét legyengítő és megbetegítő hatása.


Merthogy a média félelempornójának borzasztó felelősségére igenis ki kell térni. A legelső, minden tudományos hitelességet nélkülöző pletykamorzsákból azonnal kirobbantott, világméretű műpánik, később a tömegsírok és összeomlott orvosok, nővérek fotói, a minden egyes fiatal elhunyt szalagcímre feszítése, a napokon át kutatott és az árufeltöltés előtti pillanatban ügyesen lefotózott üres áruházi polcok világvégévé torzított álvalósága mind-mind sokkal több bajt hoztak, mint a vírus maga. A magát hitelesnek tartó (rég nem) mainstream média és az annak nyomán felgerjedő online közösségi hisztéria kíméletlen félelem- és pánikkeltési hadviselésének tudható be a halálozások nagy része. Ezt természetesen nem fogja elismerni egyetlen kapzsi sajtómágnás, egyetlen rémhírbemondó, egyetlen klikkvadász "újságíró" sem - de a történelem igenis emlékezni fog a felelősökre és az igazságra.


Pedig még csak most jön a java, miután az állítólagos vész már mögöttünk lesz. Mert hogy közben már itt is van a reszketéspornó következő évada: a gazdasági összeomlás. Most ezt fogja levezényelni a média, csakhogy egyre inkább úgy tűnik nekem, hogy miközben a világ pénzügyi elitje és az egyes országok vezetői ezekben a hetekben valami irtózatosan szemérmetlenül kurvasok pénzt ásnak el maguknak a mindenféle pénzügyi mentőcsomagokból, és miután széjjelfostuk magunkat, hogy atyaúristen itt a gazdasági világvége, egyszercsak azon kapjuk majd magunkat, hogy jébazmeg, nem is történt semmi különös. A bolt holnap is bolt, a repjegy, a színházjegy holnap is érvényes, a pilóta repülni, a színész játszani, a postás kézbesíteni fog, a répa és a dinnye idén is kinő, sőt el is jut a piacra, és onnan mihozzánk. A háttérben pedig mindvégig ott fogja mantrázni a média, hogy a mentőcsomagok és a quantitative easing és a social distancing, de még lesz újabb vírushullám, szóval csak csínján az örömködéssel ésatöbbi ésatöbbi.. 


Megy majd ezerrel az altatás.


Csak fel ne tegye bárki a kérdést: tessék mondani, hogyhogy elbírt a gazdaság 4-6-10-20 trillió dollárt?? Csak Amerikában.. És az összes többi nemzeti bank által elővarázsolt trilliókkal együtt hogyhogy nincs mégsem teljes hiperinflációval körített krach? Csak nem eltűntek a gazdaságból ezek a trilliók??? Más magyarázat nem lehetséges, csak az, hogy ezek a csillagászati vagyonok nem folytak be a reálgazdaságba. Előveszem mégegyszer ezeket az elavultan is megdöbbentő ábrákat - vajon hogy néz ez ki ma? Hogy fog kinézni ez év végére, jövőre, azután és azután..?? És ha a kvázi-hiteles számok ekkorák, hányszor nagyobb lehet ezeknek az elrejtett vagyonoknak a mérete a valóságban?!


forrás
forrás

És ha már itt tartunk, mekkora kibaszott mázli, hogy éppen amikor már nem volt a dollárnak hova hátrálnia, amikor már minden értelmes közgazdász csupán heteket, maximum hónapokat jósolt ennek a Bretton Woods-i pénzügyi rendszernek mielőtt az törvényszerűleg szétdurrant volna, egyszercsak itt egy pandémia, amitől állítólag meg kell állnia a világnak, a cégek pedig az állampolgárokkal versenyüvöltve követelik az államtól és bankrendszertől a különleges mentőcsomagokat és azok azonnal meg is érkeznek, még ki sem hűlt a vírus legelső áldozata.. Most bele se menjünk abba, hogy a tőkefelhalmozás alapelvére épülő kaptalizmus dúsgazdag cégei - élükön a giga befektetési bankokkal - hogy a picsába nem bírnak ki pár hónap félárbócot, vagy akár teljes leállást?! Hol van ilyenkor a felhalmozott tőke? Mi ez a szemérmetlen hazugság?! Megtanultunk félretenni, hogy ilyen időkben legyen miből élni, nem? Vagy ez csak ránk igaz, a nagyoknak a pénze nem erre van félretéve?? Ha ők kerülnek bajba, akkor beindul az alagsori pénznyomó?! Két hónap leállás máris gazdasági apokalipszist jelent? Valóban? Valóban??!! Ezt tényleg meg lehet velünk etetni?!

Úgy tűnik, hogy simán..!


Figyeljük csak meg, milyen komoly elemzések lesznek arról, hogy kész, a gazdaság megdöglött. Én 2019 októbere óta készülök egy hosszabb cikkre, amely ugyanezzel a szándékkal jelent volna meg - hogy leleplezze a dollár törvényszerű összeomlását és figyelmeztessen arra, hogy ez a világ összes valutáját magával fogja rántani. Merthogy most éppen ennek kellene minden közgazdasági alapelv szerint történnie. 


Mégsem történik. Mert ez már a posztmodern. Itt a pénzügyi válságnak, a háborúnak, a járványnak, a tragédiának már csak a kulisszái vannak meg és mi a bábjátékot éljük meg valóságnak. A kulissza bábjátékosai pedig a médiamunkások. Az embereknek hír kell, cirkusz kell, a média pedig kiszámíthatóan szállítja ezt, minden eddiginél fölfoghatatlanabb mértékben. A politikai, pénzügyi és gazdasági elit pedig közben hivatalosan is egybeforr, az illiberalizmus fokozatosan bedarálja a képmutatóvá romlott liberális demokráciák maradékát is és mi soha nem fogjuk meglátni az elit valóságát. Ők pedig megvetéssel kiköpnek ránk: úgy táncoltok csicskák, ahogy mi csettintünk. 


És az elmúlt hónapokban kegyetlenül bebizonyosodott, hogy mennyire, de mennyire igazuk van. 


Pedig ha valaki valóban végignézi Dr. Ioannidis beszámolóját, láthatja, hogy a shownak vége, el lehet kezdeni oszolni. Láthatjuk számos országban a napokban hirtelen megérkező korlátozási enyhítéseket is. Mostantól minden tudós és politikus, aki ragaszkodik a #socialdistancing és a #flattenthecurve szólamokhoz, annak hátsó szándékai vannak.


És mégis mennyien ragaszkodunk majd a jól felépített  félelempornóhoz. A részünkké vált, hiszen ez jött a tévéből, a rádióból, az újságból. Nem akartunk mi is csatlakozni a tíz-és százmillió okoskodó virológushoz, nemigaz? Mi csak azt mondjuk és hisszük és tesszük, amit mondanak a tévében, a rádióban, az újságban. 


Pedig lehetett látni, tudni. Bűzlött az egész, mint a szar. Csak hát a közvélemény kényelmesebb, mint utánajárni, meghallgatni azokat is, akik a krédóból kiszorultak, majd saját véleményt alkotni. Ilyenek vagyunk és ilyen a média is. Szarunk utánajárni. Amit elénk dobnak, arra harapunk rá. 


Vau vauuúú..!!! De szép évszázad lesz ez így..




- kelep -